Платформа за търговия на дългове
Тук можете свободно да продавате и купувате дългове, независимо от тяхната стойност и брой
Сектори(KID): ВСИЧКИ KIDA KIDB KIDC KIDD KIDE KIDF KIDG KIDH KIDI KIDJ KIDK KIDL KIDM KIDN KIDO KIDP KIDQ KIDR KIDS KIDT KIDU 

Важно


Cesia.bg търси брокери за платформата на дългове. Те трябва да са компании, регистрирани по закона за защита на личните данни. За предпочитане да предоставят услуги в областта на финансите или правото. Да имат добро име в населеното място. Брокерите, определени да предоставят услугите в даден район са с ограничен брой. С одобрените брокери се сключва агентски договор. За повече информация или въпроси може да пишете на следния мейл: djigov@siscontrolbg.com.

ВАЖНО За Купувача
При при проявен интерес към даден дълг и желание за преглед на документи, моля изпратете на следния мейл siscontrol@cesia.bg заявка за преглед в свободен текст. В заявката посочете точно длъжника, размера на дълга и номера на офертата. На посоченият от вас мейл в регистрацията на фирмата търговец ще ви бъде изпратен криптиран файл с документи. На посочения телефон за връзка с вас от регистрационната форма ще ви се изпрати парола за файла.
Може да изпращате и допълнителни въпроси относно дълга. Ще ви осигурим отговор или допълнителни документи в кратък срок. Документите за дълга може да прегледате и в нашия централен офис.

За нас

СИС Контрол ООД е специализирана компания, предоставяща услуги в проучването, консултирането и събирането на проблемни кредити, покривайки чрез екипа си цялата страна.
За да подобрим набора услуги които предлагаме и да подпомогнем фирмите в процеса на управлението на задълженията, които имат да събират, разработихме настоящата платформа за продажба на дългове.
За да разясним накратко как работи ще отговорим на някои въпроси, които сигурно са се формирали у Вас.

Въпроси и отговори

Кой има право да продава дългове на платформата?
- Всяко юридическо лице, което има документно доказани суми за събиране.

Как става регистрацията в системата?
- За да може да предлагате дългове за продажба трябва да се регистрирате като потребител. Регистрираният потребител трябва да е упълномощен от управителя на фирмата да предлага дългове за продажба.
След като се регистрирате и попълните необходимите форми, получавате права на продавач на платформата.

Как се регистрира дълг за продажба?
- След като имате права за продавач, за всеки дълг попълвате форма за продажба. Към формата трябва да прикачите сканиран документ, доказващ задължението. Предложения без такъв документ не се стартират.
Във формата за продажба трябва да зададете срока на търга, вашата цена за бърза сделка и размера на дълга.

Как става продажбата на дългове?
- Желаещите да купят вашият дълг подават оферти купува , като цената се определя като процент от дълга. Ако сте задали цена за бърза сделка и има купувач, който предлага такава цена, се преминава към сключване на сделка, независимо че може да не е изтекъл срока за подаване на оферти купува и търга се приключва.
След изтичане на срока, се преглеждат подадените оферти купува и продавачът решава дали да продава, независимо че няма оферта с очакваната от него цена или да поднови търга за нов период.

Какво се дължи при продажбата на дълг?
- Дължат се такси, съгласно тарифата.
Тарифа

Как са класифицирани фирмите длъжници в системата?
- Избрали сме Класификаторът за икономически дейности /КИД/ за основен класификатор на фирмите длъжници. За всеки регистриран длъжник се определя от кой основен КИД е дейността му.

Кой има право да купува дългове?
- Всяко юридическо лице, което се занимава с такъв вид дейност, има интерес от дълга и е регистрирано като администратор на лични данни.

Как се регистрира купувач в системата?
- Регистрирането става като се регистрира потребител, който има право от името на дадена фирма да подава оферти купува за покупка на дългове. Достъп до нивото за подаване на оферти, имат само одобрени от администратора на системата потребители.

Как се подават оферти?
- След като сте одобрен за купувач в платформата имате достъп до информацията за качените оферти продава. Ако не сте сигурен дали да подавате оферта купува и каква да бъде цената, ние ще ви помогнем чрез консултация.
Ако желаете да купите даден дълг, подавате оферта купува в процент от размера на дълга. След изтичане на срока на търга ви уведомяваме, ако вашата оферта е най-висока.

Какво се дължи при покупка на дълг?
- Дължат се такси, съгласно тарифата.
Тарифа

Ако желаете да отговорим на други въпроси, заповядайте в офиса ни на следния адрес:
София 1000 бул. Витоша 61 ет.2 СИС Контрол ООД
Обадете се на телефон 02 980 16 19или ни пишете на info@siscontrolbg.com